De drijvende kracht achter Veranderlab

veranderlab-emilie_randoeEmilie Randoe houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met hoe veranderingen tot stand komen – en hoe niet. Ik kan in een organisatie de bovenstroom van plannen, missies, projecten en doelstellingen verbinden met de onderstroom van menselijke ervaringen, emoties, inschattingen, ambities en posities. Mijn sterke conceptuele vermogen, mijn vermogen om verbinding te maken, mijn energie en lange adem zorgen ervoor dat veranderprojecten ook daadwerkelijk tot een goed einde komen.

Ik neem met plezier de rol op mij van gangmaker, adviseur, coach, projectleider, chef de mission, manager, directeur, bestuurder en toezichthouder. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende sectoren:  het hoger onderwijs, de culturele sector, het openbaar bestuur, de zorg en in de media. Ik ontwikkelde de tweejaarlijkse special ‘Marketing in Cyberspace’ van het adverteerdersvakblad Nieuwstribune (1994)  wist het Amsterdamse basisonderwijs te enthousiasmeren voor ICT met behulp van Demi Dubbels Teletijdmachine (1997). Ik begeleidde de ontwikkeling van de eerste digitale portfolio voor de het Nederlandse kunstvakonderwijs (1998) en richtte voor de Hogeschool van Amsterdam het Instituut voor Interactieve Media op (2002), en samen met de faculteit Geesteswetenschappen van de UvA MediaLAB Amsterdam (2004). Als zelfstandig adviseur heb ik gewerkt aan onderwijsvernieuwingen bij creatieve en technische hbo van Avans Hogeschool, Willem de Kooning Academie en InHolland. Ik begeleidde de Amsterdamse Kring van Verloskundigen bij het doorhakken van knopen over de toekomst en leverde als één van de initiatiefnemers van de Houdini Beweging een substantiële bijdrage aan de organisatie van de conferentie ONTwikkel de Jeugdzorg – Kansen voor Kinderen. Als voorzitter van het bestuur Dit alles is werkelijkheid geworden dankzij fantastische collega’s, leidinggevenden, partners en opdrachtgevers.

Ergens in 1994 werd ik gegrepen door de nieuwe media. De Digitale Stad kwam een modem installeren en na een half uurtje verscheen de catalogus van de Library of Congress op mijn computerscherm. Ik zat er verbijsterd naar te kijken en dacht aan al die uren speurwerk in catalogi als student en journalist. Op dat moment ontkiemde een grote belangstelling voor nieuwe media en voor de manier waarop zij onze wijze van werken, ontspannen, liefhebben en waarde creëren beïnvloeden. Dit zorgt ervoor dat ik goed ben aangesloten op de tijdsgeest en deze ook kan ontsluiten voor mijn opdrachtgevers.

Het werk voor WaagSociety en de Hogeschool van Amsterdam voegde hier in de loop der jaren nog een tweede spoor aan toe: hoe schep je in organisaties een klimaat waarin verandering en vernieuwing een bron van inspiratie, energie en groei zijn? Hier heb in na 2009 mijn werk van gemaakt. Door in samenspraak met de opdrachtgevers eerst een veranderaanpak te ontwikkelen, leg ik eerst een stevige basis.  Op basis van die aanpak brengen ik de mensen bij elkaar die nodig zijn om de verandering daadwerkelijk tot stand te brengen. Ik daag ze uit om hun zienswijzen op tafel te leggen en maak ideeën concreet door proefopstellingen en pilots te organiseren. Ik  organiseer het proces van dialoog tot besluit door alle lagen van de organisatie heen zodat de verandering ook echt beklijft en degenen die er mee moeten werken er eigenaar van zijn.

Fijne collega’s in het netwerk

Remco van Rossum (Singel & Partners) is een geweldige projectleider. Met hem werk ik samen aan de projecten voor de digitale overheid.

Jeroen Dominicus (Singel & Partners) is een zeer deskundig en communicatieve informatie-architect. Met hem werk ik samen aan de projecten voor de digitale overheid.

Edwin Groen (Singel & Partners) is gespecialiseerd in digitaal werken, proces modellering en archivering. Met hem werk ik samen aan de projecten voor de digitale overheid.

Peter Horsman (Horsman Archiefadvies) is specialist en adviseur op het gebied van informatiemanagement en archivering. Met hem werk ik samen aan de projecten voor de digitale overheid.

Josine Van de Voort is informatiemanager en ICT-specialist. Zij heeft jaren gewerkt als systeembeheerder en als projectmanager bij commerciële bedrijven en bij de overheid. Nu werkt zij als zelfstandige ICT-adviseur en interimmanager voor profit en non-profit organisaties. Zij doet onder andere aantal projecten in het kader van archief 2020.

De bedrijfskundige Anne-Marie Jeunink richt zich op het verbeteren en versoepelen van processen en beheersen van kosten en budgetten. Zij is een ervaren manager voor facilitaire en logistieke zaken in de culturele en non-profit sector.

Alexandra Gerny zorgt al jaren bij creatieve en culturele instellingen voor soepele communicatie en begeleiding van managers en medewerkers. Als coach is zij gespecialiseerd in het begeleiden van veranderprocessen bij teams en individuen, aanpak van stress en (over)spanning en loopbaanbegeleiding.