Alexandra Gerny

Alexandra Gerny zorgt al jaren bij creatieve en culturele instellingen voor soepele communicatie en begeleiding van managers en medewerkers. Als oplossingsgerichte coach ondersteunt zij veranderprocessen bij teams en leidinggevenden. Haar passie is het begeleiden van mensen rondom hun werk, zodat deze efficiënter kunnen functioneren, goed omgaan met hoge druk en (over)spanning of hun eigen antwoorden vinden op loopbaanvragen. Lees ook haar blog met tips en info over stress en loopbaan.

In Nederland werkte Alexandra Gerny als hoofd communicatie en PR bij internationale architectenbureaus. Al snel groeide haar takenpakket, en nam zij ook teamontwikkeling, verbetering van de interne communicatie en coaching van medewerkers voor haar rekening. Dat beviel dermate goed, dat zij haar praktijkervaringen heeft aangevuld met focusopleidingen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie, oplossingsgericht coaching, stresshantering, teamcoaching en meer. Inmiddels heeft zij een eigen bureau, Gerny Coaching Creatives.

Alexandra Gerny studeerde aan de Universiteit Bazel kunst- en architectuurgeschiedenis. Voordat ze in 2004 naar Nederland kwam, heeft zij in in verschillende landen in de creatieve en culturele sector gewerkt. Voor het Vitra Design Museum in Weil am Rhein (Duitsland) organiseerde zij grote overzichtstentoonstellingen. Bij de Marlborough Gallery (New York) werkte zij voor de publicatieafdeling, en bij de Galerie Hauser & Wirth & Presenhuber (Zürich) was zij verantwoordelijk voor de begeleiding van de bij de galerie aangesloten kunstenaars. Ze werkte ook in de wetenschap: voor het Swiss Institute for Art Research (Zürich) heeft zij een uitgebreide webdocumentatie ontwikkeld.

www.gerny.nl