Josine Van de Voort

Josine van de VoortJosine van de Voort pakt ICT- en andere bedrijfsvragen pragmatisch aan. Omdat zij ook de taal van de ICT-wereld spreekt en begrijpt, lukt het haar om bedrijfsprocessen en ICT-oplossingen optimaal aan elkaar te koppelen. Josine is een ervaren projectmanager van automatiseringsprojecten en manager van IT-afdelingen.

Na haar studie Culturele Antropologie aan de UvA volgde Josine van de Voort (1954) een opleiding tot PC-specialist, waarmee zij meteen aan de slag ging bij kleine non-profit-organisaties zoals de  Stichting Tool. Daar kon zij haar interesse voor de Derde Wereld combineren met IT. Later woonde en werkte Josine een aantal jaren in Honduras, waar zij hoofd was van een computercentrum. Ook werkte ze mee aan het grote Latijns Amerikaans armoede onderzoek van Oxfam, en richtte samen met anderen het succesvolle “ESA consultores” op. Voor ESA deed zij sociaaleconomisch onderzoek naar denkbeelden over AIDS bij jonge vrouwen met behulp van focus groups. Tevens was zij verantwoordelijk voor de statistische verwerking van de onderzoeksgegevens.

Weer terug in Nederland maakte Josine de overstap naar de commerciële sector. Bij IBM Nederland werkte zij als projectleider en afdelingsmanager voor klanten zoals het Havenbedrijf Rotterdam, Essent en Ernst en Young. Ook organiseerde zij het EXITE kamp, een project van IBM om meer jonge meisjes te interesseren voor techniek.

Na bijna tien jaar in de commerciële wereld stapte Josine over naar de overheid. Bij de Amsterdamse Dienst Persoonsgegevens en Geoinformatie was zij afdelingsmanager van de informatieafdeling, waar zij de nadruk legde op de verbinding naar buiten en naar de stad toe. Sinds enkele jaren werkt zij als ZZP-er voor de overheid en de culturele sector als afdelingsmanager of projectleider.  Haar specialisatie is Informatiemanagement; het digitaliseren van werkprocessen en digitale depots.

www.vandevoortconsult.nl