Emilie Randoe

Emilie Randoe houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met hoe veranderingen tot stand komen – en hoe niet.  Zij verbindt de bovenstroom met de onderstroom waardoor veranderprojecten in een stroomversnelling kunnen raken. Haar sterke conceptuele vermogen, haar deskundigheid en lange adem zorgen ervoor dat projecten ook daadwerkelijk tot een goed einde komen.

Emilie Randoe (1963) neemt met plezier de rol op zich van coach, projectleider, chef de mission, gangmaker, partner, manager, directeur, bestuurder en toezichthouder. Zij deed ervaring op in het hoger onderwijs, de culturele sector, het openbaar bestuur, in de zorg en in de media. Zij ontwikkelde de bijlage ‘Marketing in Cyberspace’ van het adverteerdersvakblad Nieuwstribune, zorgde er voor dat het Amsterdamse basisonderwijs echt aan de slag ging met Demi Dubbels Teletijdmachine, begeleidde de ontwikkeling van en de eerste experimenten met de eerste digitale portfolio voor de het Nederlandse kunstvakonderwijs en richtte het Instituut voor Interactieve Media op bij de Hogeschool van Amsterdam. Als zelfstandig adviseur begeleidde zij heel wat onderwijsvernieuwingen bij creatieve en technische hbo opleidingen. Ze begeleidde de Amsterdamse Kring van Verloskundigen bij het doorhakken van knopen over de toekomst en ze leverde als één van de initiatiefnemers van de Houdini Beweging een substantiële bijdrage aan de organisatie van de conferentie ONTwikkel de Jeugdzorg – Kansen voor Kinderen.

In 1994 werd Emilie Randoe gegrepen door de nieuwe media. De Digitale Stad kwam een modem installeren en na een half uurtje verscheen de catalogus van de Library of Congress op haar computerscherm. Op dat moment ontkiemde een grote belangstelling voor nieuwe media en voor de manier waarop zij onze wijze van werken, ontspannen, liefhebben en waarde creëren beïnvloeden. Dit zorgt ervoor dat ze goed is aangesloten op de tijdsgeest en deze ook kan ontsluiten voor haar opdrachtgevers.

Het werk voor WaagSociety en de Hogeschool van Amsterdam voegde hier in de loop der jaren nog een tweede spoor aan toe: hoe schep je in organisaties een klimaat waarin verandering en vernieuwing een bron van inspiratie, energie en groei zijn? Van deze vragen heeft Emilie inmiddels haar werk gemaakt. Met haar aan boord lukt het om met een stevige basis te beginnen. Zij brengt mensen bij elkaar, zet talent in zijn kracht en organiseert spraak. Ze daagt mensen uit om hun zienswijzen op tafel te leggen en organiseert het proces van dialoog te besluit. Ze houdt van een goede grap. En zij houdt het hoofd koel en gaat door totdat de doelen zijn gerealiseerd.

www.randoeverandermanagement.nl